Λαδάδικα: Αγαπημένος προορισμός στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki hotels | abc Hotel | Thessaloniki Greece
  • 10. 7. 2020
  • Blog & NewsΜη κατηγοριοποιημένο

Υπάρχει κάποιος που να επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη και να μην πέρασε έστω και μία φορά από τα Λαδάδικα; Μάλλον όχι!

Αγαπημένος προορισμός όσον αφορά τη διασκέδαση, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.
Τα Λαδάδικα βρίσκονται σε πολύ κεντρικό σημείο, κοντά στο λιμάνι και την Πλατεία Ελευθερίας. Η εύκολη πρόσβαση είναι στα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Η ιστορία της συνοικίας…

Τα Λαδάδικα είναι μια συνοικία ιστορικής σημασίας για την Θεσσαλονίκη. Η ονομασία της οφείλεται στην ύπαρξη πολλών καταστημάτων που πουλούσαν κυρίως ελαιόλαδο. Πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή θεωρούνταν κακόφημη, ενώ μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 1917 έχασε τη δυναμική της και σταδιακά άρχισε να εγκαταλείπεται. Το 1985 τα Λαδάδικα χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού ως περιοχή με πολιτιστική αξία. Πλέον τα κτήρια, που έχουν αρχιτεκτονικό ρυθμό του 19ου αιώνα, προστατεύονται και διατηρούνται άψογα.

Σήμερα στην περιοχή υπάρχουν άφθονες καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες που θα καλύψουν όλες τις προτιμήσεις, όποιες κι αν είναι αυτές.

Τι κάνουν όμως τα Λαδάδικα μοναδικά;

Τα νεοκλασικά κτήρια έχουν αναπαλαιωθεί με υπέροχο τρόπο, διατηρώντας τον χαρακτήρα τους και αποπνέουν τον αέρα της παλιάς Θεσσαλονίκης. Το παλιό συναντά το καινούριο και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.

Στην περιοχή βρίσκονται συγκεντρωμένες οι καλύτερες επιλογές για διασκέδαση, με πλήθος κόσμου να πλημμυρίζει τα μαγαζιά χειμώνα καλοκαίρι. Φοιτητές, ντόπιοι και τουρίστες δίνουν το ρυθμό!

  • 10. 7. 2020
Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη ALL BLOG NEWS Ταξίδι στη διασκέδαση

Popular Posts

FIND US

ABC Hotel

Aggelaki Str. 41, 54621 Thessaloniki
Tel.: +30 2310 265421
Email: info@hotelabc.gr
Γ.Ε.ΜΗ. 122214804000

Latest News & Offers

Be the first to know about our exclusive, events & promotions!